Toch concert voor 17e verjaardag Prinses Amalia

7 December 2020, 14:16 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Ondanks de 17e verjaardag van Prinses Amalia vond er dit jaar geen Prinses van Oranje Concert plaats in de Gotische Zaal van de Raad van State. Wel was er een bijzonder alternatief: muziek van de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Die speelde onder leiding van chef-dirigent Majoor Arjan Tien de Prinses Amalia mars in de Grote Kerk, de locatie waar prinses Amalia in 2004 is gedoopt.

Sinds 2006 organiseert de gemeente, in samenwerking met de Raad van State, het Prinses van Oranje Concert ter gelegenheid van de verjaardag van de Prinses van Oranje. Speciale gasten, onder wie leden van de Koninklijke Hofhouding, de personen die in het afgelopen jaar een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, ereburgers en Haagse organisaties met Predicaat Koninklijk, krijgen dan een uitnodiging om het concert bij te wonen.

Door de coronapandemie kon het concert dit jaar geen doorgang vinden. Maar 'natuurlijk hopen we allemaal van harte dat de Prinses volgend jaar haar 18e verjaardag op grootse wijze kan vieren. En hopelijk zal er dan ook weer een Prinses van Oranje Concert zijn', liet de Haagse burgemeester Jan van Zanen maandag weten.

https://www.youtube.com/watch?v=8X6GFoKywOA&feature=youtu.be