Vanaf maandag werkzaamheden Laan van Meerdervoort/Conradkade

6 August 2022, 12:07 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Vanaf komende maandag 8 augustus zijn er werkzaamheden aan de verkeersregelinstallatie op het kruispunt Laan van Meerdervoort en Conradkade in Den Haag. Ook aan de oversteekplaatsen voor fietsers op de kruising Laan van Meerdervoort en Regentesselaan wordt gewerkt. De werkzzaamheden duren tot 23 september 2022.

De aanpassingen moeten de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid verbeteren. De verkeersregelinstallatie wordt vervangen door een energiezuinige installatie. Er komen detectielussen voor autoverkeer.

De oversteekplekken voor fietsers op de kruising Laan van Meerdervoort en Regentesselaan worden verplaatst en vrij gemaakt van de rijweg. Ook de belijning wordt aangepast.

Tekst gaat door onder foto.

Omleidingen

Tijdens het werk wordt het verkeer omgeleid. Autoverkeer op de Laan van Meerdervoort richting Kijkduin rijdt om via de Regentesselaan, de Loosduinseweg en de Valkenboslaan naar het Valkenbosplein. Autoverkeer vanuit de richting Kijkduin rijdt om via de Beeklaan en de Regentesselaan. Fietsers worden via de Columbusstraat omgeleid.

Een verkeersregelaar leidt voetgangens veilig langs het werk als dat nodig is. De verkeersregelaar is er van 07.00 uur tot 19.00 uur. De tramhalte Conradkade is bereikbaar. Tramlijnen 3, 34 en 11 moeten op de kruisingen langzamer rijden.