Dagblad070 | Veel interesse voor universitaire lerarenopleiding Den Haag
mainImage

Veel interesse voor universitaire lerarenopleiding Den Haag

15 september 2021, 13:56 uur
Den Haag & Regio

Onder vwo-scholieren uit de bovenbouw is veel belangstelling voor een universitaire lerarenopleiding in Den Haag.

Dat blijkt uit een onderzoek onder bijna 1.500 scholieren dat is uitgevoerd door de Universiteit Leiden in opdracht van de gemeente Den Haag. Van deze groep tonen bijna 290 scholieren sterke interesse in zo’n opleiding.

Den Haag kampt, net als andere grote steden, met een fors lerarentekort. Recente cijfers laten zien dat er een lerarentekort is van bijna 15 procent in de stad.

Het goed opleiden van studenten tot professionals die ook worden voorbereid op het werken in een grote en diverse stad als Den Haag kan een belangrijke bijdrage leveren aan een structurele oplossing van het lerarentekort.

In samenwerking met Hogescholen in de regio onderzoekt de Universiteit Leiden een mogelijke invulling van een universitaire lerarenopleiding in Den Haag.

Nu het onderzoek duidelijk maakt dat er veel interesse is in deze opleiding in Den Haag worden er vervolgstappen gezet om de opleiding vorm te geven. Daarvoor is onder andere een accreditatie vanuit het Rijk nodig.

Het ontwikkelen van een nieuwe opleiding kost een aantal jaren. Bij groen licht wordt de werving en promotie in gang gezet voor de nieuwe opleiding.