Veel nieuwe corona-besmettingen in Haagse horeca

3 September 2020, 20:12 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Het aantal corona-besmettingen in de regio Haaglanden blijft oplopen, waarbij een groot deel daarvan plaatsvindt in horecagelegenheden. Daarom zijn er afgelopen week in Den Haag ook enkele etablissementen gesloten, zo maakte de Veiligheidsregio Haaglanden donderdagavond bekend.

Volgen de Haagse burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Jan van Zanen is het coronavirus misschien aan de oppervlakte minder zichtbaar, maar is het nog altijd actief. "Met de herfst op komst, gaan mensen vaker binnen zitten in plaats van op een terras. Ook binnen blijft het echter van cruciaal belang anderhalve meter afstand te houden.”

Van Zanen wijst er donderdag in een verklaring na het beraad van de regio op dat alle ondernemingen en organisaties er zelf verantwoordelijk voor zijn dat klanten en bezoekers de benodigde afstand kunnen houden. Als klanten of ondernemers doelbewust de regels overtreden, kan de locatie worden gesloten, zo laat hij nogmaals weten. "In sommige restaurants en cafés zitten mensen dichter bij elkaar dan voorheen. Mensen hebben de behoefte om samen te komen. Dat is begrijpelijk en dat kan ook, maar alleen volgens de regels. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen extra maatregelen nodig zijn", aldus Van Zanen.

De Veiligheidsregio laat weten dat ook in de regio Haaglanden de druk op de testcapaciteit hoog is. Het is daarom belangrijk dat mensen zich alleen laten testen als ze klachten hebben. 'Het valt op dat ook veel mensen zich laten testen die geen klachten hebben, wat onnodig de druk op de testcapaciteit verhoogt. Een bezoek aan de teststraat is alleen zinvol als een persoon klachten heeft'.