Dagblad070 | Veiligheidsregio: 21 ontheffingen aantal bezoekers
mainImage

Veiligheidsregio: 21 ontheffingen aantal bezoekers

2 oktober 2020, 11:59 uur
Den Haag & Regio

De Veiligheidsregio Haaglanden heeft 21 instellingen in de regio een ontheffing verleent om meer dan 30 personen per ruimte toe te laten. Volgens de VRH betreft het allemaal instellingen van cultureel- of ander groot regionaal belang zoals (concert-)zalen, podia en (film-)theaters. Er zal, zo maakte de VRH vrijdagochtend bekend, op basis van het zaaloppervlak worden bekeken wat het maximum aantal bezoekers voor de instelling is, waarbij er nooit meer dan 250 personen per programma aanwezig mogen zijn. De RIVM-maatregelen blijven gelden. 

De VRH beseft dat het voor instellingen die niet tot de 21 gelukkigen behoren een teleurstelling is. De ontheffingen gaan per direct in. Voor de andere instellingen geldt een korte overgangsregeling tot zaterdag 3 oktober 12.00 uur, zolang de instelling zich houdt aan de huidige protocollen en RIVM-richtlijnen. Op 20 oktober heroverweegt het kabinet de huidige maatregelen.

De ontheffingen gelden uitsluitend voor culturele activiteiten, als een instelling zich niet aan de richtlijnen houdt, wordt de ontheffing ingetrokken. De betreffende instellingen zijn:

Theater de Veste (Delft); Lijm & Cultuur (Delft); Zuiderstrandtheater (Den Haag); Koninklijke Schouwburg (Den Haag); Diligentia (Den Haag); Korzo (Den Haag); Theater aan het Spui (Den Haag); Theater Dakota (Den Haag); World Forum (Den Haag); Fokker Terminal (Den Haag); PAARD (Den Haag); Omniversum (Den Haag); Ludens (Leidschendam-Voorburg); Het Veur (Leidschendam-Voorburg); CulturA & Zo (Pijnacker-Nootdorp); De Rijswijkse Schouwburg (Rijswijk); Warenar (Wassenaar); Poppodium Nederland Drie (Westland); De Naald (Westland), Stadstheater (Zoetermeer); Boerderij (Zoetermeer).