mainImage

Verdovende middelen en wapens gevonden bij inval Club Lustig

1 oktober 2022, 15:00 uur
Den Haag & Regio

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag Club Lustig aan het Spui doorzocht op de aanwezigheid van verdovende middelen. Er werden wapens en drugs aangetroffen.

De politie had informatie dat in de horecagelegenheid werd gehandeld in verdovende middelen. Daarnaast waren er vermoedens dat bezoekers in het bezit zouden zijn van wapens. Met een groot aantal eenheden ging de politie daarom de dancing binnen om met behulp van een speurhond alles te doorzoeken. De bezoekers en personeelsleden, ongeveer 300 personen, konden na de controle de uitgaansgelegenheid verlaten.

Bij meerdere personen en op de grond werden ponypacks met drugs gevonden. Verder werden er messen en boksbeugels aangetroffen en inbeslaggenomen. Bij een bezoeker werd een busje pepperspray gevonden. Een 39- jarige man uit Den Haag werd aangehouden voor het bezit van meerdere ponypacks met drugs.

Feesten verplaatst

De gemeente is op de hoogte gesteld voor het nemen van bestuurlijke maatregelen. De club zelf lijkt er rekening mee te houden de deuren te moeten sluiten. Op de website van de uitgaansgelegenheid staat dat "wegens omstandigheden" alle feesten tot en met 14 oktober zijn verplaatst naar Club Magistrat aan de Kettingstraat.


Foto: Archieffoto