VIDEO: Koen Herfst uit Den Haag gekozen tot Drummer van het Jaar

29 August 2023, 09:11 uur
Den Haag & Regio

Drummer Koen Herfst uit Den Haag is door door de lezers van de Slagwerkkrant gekozen tot Drummer van het Jaar 2023. De Hagenaar kreeg in de jaarlijkse poll van het blad de meeste stemmen in de felbegeerde categorie Drummer's Drummer Benelux.

Herfst heeft zich volgens de Slagwerkkrant "het afgelopen jaar enorm in de kijker gespeeld". Hij drumt bij diverse artiesten, zoals Arjen Lucassen, Vandenberg, Boris van der Lek, Edward Reekers en Drum Demons. Herfst werd ook gekozen tot Metaldrummer van het jaar.

Daarnaast organiseert Koen Herfst elk jaar het drummersfestival Herfstfest in Antwerpen en Den Haag. Ook dat festival viel in de prijzen bij het drummersmagazine. Het evenement won de titel Slagwerkfestival/Clinic/Concert van het Jaar.

Meer Haagse winnaars

Het was de 39ste keer dat de lezers van de Slagwerkkrant de beste drummers van het jaar konden kiezen. Herst is niet de enige Haagse winnaar dit jaar. Hans Eijkenaar werd gekozen tot beste drummer in de categorie Fusion/World Drums Benelux, Cesar Zuiderwijk eindigde bovenaan in de categorie Rock Benelux en John Engels werd gekozen tot beste drummer in de categorie Jazz. De Haagse band Di-rect, met drummer Jamie Westland, won de Slagwerkkrant Poll Award voor Beste Band Benelux.