Vrijdag stille tocht voor doodgestoken snackbareigenaar Wei Chen

31 January 2023, 17:05 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Stadsdeel Loosduinen

Komende vrijdag 3 februari wordt een stille tocht georganiseerd ter nagedachtenis aan snackbareigenaar Wei Chen. Hij werd vrijdagavond doodgestoken toen hij op weg was van zijn horecazaak aan de Gerrit van der Veenlaan in stadsdeel Loosduinen naar zijn huis iets verderop.

De stille tocht wordt gehouden op initiatief van bewoners uit Houtwijk. De tocht start om 18.30 uur bij Wijkcentrum Bokkefort aan de Doctor H.E. van Gelderlaan. Mensen die iets mee willen nemen, wordt gevraagd een witte bloem of witte lampion mee te nemen. Er zullen ook bloemen uitgedeeld worden.

In Wijkcentrum Bokkefort ligt ook een condoleanceboek waarin iedereen iets kan schrijven. Het wijkcentrum is tot en met donderdag extra lang geopend van 16.00 tot 21.30 uur.

Voor Cafetaria Houtwijk aan de Gerrit van der Veenlaan zijn door buurtbewoners en anderen tientallen bossen bloemen neergelegd. Anderen hebben kaartjes en waxinelichtjes achtergelaten.

Aanhoudingen

Na de steekpartij zijn door de politie drie minderjarige verdachten aangehouden, twee meisjes van 15 en 17 jaar en een 17-jarige jongen. Zij worden ervan verdacht de 39-jarige Wei en zijn 41-jarige vrouw te hebben geslagen en geschopt. Wei werd ook gestoken en overleed later aan de gevolgen daarvan.