Dagblad070 | Zorgverleners voeren actie voor meer salaris in Den Haag
mainImage

Zorgverleners voeren actie voor meer salaris in Den Haag

15 september 2021, 11:51 uur
Den Haag & Regio

Zo'n vijftig zorgverleners voeren met een lang spandoek actie voor hogere salarissen in de zorgsector bij de Hofvijver in Den Haag. Ook Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Cares, is bij de demonstratie aanwezig. Bij de actie zijn ook de SP en vakbonden NU'91, FNV en CNV betrokken.

Op het spandoek dat de zorgverleners vasthouden staat: 'De zorg verdient een eerlijke beloning'. Het is 130 meter lang en elke millimeter van het doek staat symbool voor de steunbetuigingen voor hogere zorgsalarissen die de SP heeft opgehaald, oftewel 130.000 handtekeningen.

De actievoerders hopen dat hun boodschap aankomt bij de Tweede Kamer, die donderdag debatteert over corona. Dan wordt er ook gesproken over de zorgsalarissen. De betogers zien ook graag dat het demissionaire kabinet meer geld beschikbaar stelt voor de zorg op Prinsjesdag.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zei dinsdag, na de aangekondigde versoepelingen tijdens de coronapersconferentie door demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge, dat het versoepelen van de coronamaatregelen samen zou moeten gaan met het beter belonen van personeel in de zorg. "Versoepelingen moeten hand in hand gaan met betere beloning", aldus de NVZ. "De situatie is en blijft urgent."