Dagblad070 | Grote handhavingsactie haven een succes
mainImage

Grote handhavingsactie haven een succes

Afbeelding is niet meer beschikbaar
26 juli 2019, 11:22 uur
Haven

Bij een grote handhavingsactie in het Scheveningse havengebied zijn tientallen bekeuringen uitgedeeld en spullen inbeslaggenomen. Een horecazaak werd meteen gesloten.

De actie had op woensdag 24 juli plaats. Gemeente, politie, brandweer, HTM, Douane, Marechaussee, Rijks- en Gemeentelijke belastingdienst, Stedin, Agentschap Telecom, OM en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deden eraan mee.

Honderden voertuigen werden gecontroleerd. Dat leverde meer dan 50 bekeuringen op, onder meer voor mobiel bellen achter het stuur, gebreken aan de voertuigen en fout parkeren. Twee personen werden aangehouden voor rijden onder invloed van verdovende middelen. Ook vond de politie gebruikershoeveelheden drugs. Deze werden in beslag genomen. Zowel de gemeentelijke als de Rijksbelastingdienst kon duizenden euro’s aan niet betaald belastinggeld incasseren. Ook werd er beslag gelegd op meerdere voertuigen.

Op het water werden 26 schepen gecontroleerd. Daarbij werden overtredingen zoals het niet hebben van juiste vergunningen of een vaarbewijs geconstateerd. De gemeente zal verder twee ligplaatsovereenkomsten in de haven ontbinden. Deze werden mede gebruikt om strafbare feiten te plegen.

De Haagse Pandbrigade controleerde 20 panden, waarbij bij negen panden uiteenlopende misstanden werden aangetroffen. Het ging om illegale kamerverhuur, illegale bouw, logies zonder vergunning en onjuiste bestemming.

Het horecateam bezocht veertien zaken. Bij zes daarvan zijn misstanden geconstateerd. Twee horecaondernemers hadden hun horecavergunning niet op orde. Een ondernemer stal stroom. Deze zaak is onmiddellijk gesloten. Verder was bij drie zaken de stroomvoorziening niet in orde.

De HTM controleerde woensdag 2084 reizigers. 79 daarvan kregen een boete voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs.


Foto: Digitaal Dagblad