Dagblad070 | ‘Alle parkeerplaatsen weg uit Zoutmanstraat’

‘Alle parkeerplaatsen weg uit Zoutmanstraat’

mainImage

Het is zeer waarschijnlijk dat alle parkeerplaatsen uit de Zoutmanstraat gaan verdwijnen om meer ruimte te maken voor tram, fiets en voetganger. Dat zegt Laurens Schrijnen, lid van de denktank die wethouder Van Asten adviseert over de herinrichting van de straat.

Volgens Schrijnen, die namens bewonersorganisatie De Groene Eland in de denktank zit, is de kans “100%” dat alle parkeerplaatsen worden opgeheven. Dat is nodig om ruimte te maken voor de nieuwe tram, die breder is dan de huidige, en om meer ruimte voor voetgangers en fietsers te maken. “De straat is eigenlijk vijf meter te smal, dus moeten er keuzes gemaakt worden. Parkeren gaat niet samen met de nieuwe tram, echte fietsstroken en een echt trottoir.”

Ook halte verdwijnt

Ook de nieuwe tramperrons passen straks waarschijnlijk niet in de Zoutmanstraat. De perrons worden breder dan de huidige, zodat mensen in een rolstoel ook goed in en uit de tram kunnen komen. Maar deze bredere perrons passen niet nog naast de fietsstroken in de smalle Zoutmanstraat.

De haltes naar het plein verplaatsen is geen optie, omdat een perron niet goed kan aansluiten op een tram die in een bocht staat. Volgens Schrijnen zou een oplossing kunnen zijn om de halte om de hoek op de Laan van Meerdervoort aan te leggen, waar wel genoeg ruimte is.


Door: Zeeheldennieuws