Nog eens 49 scholen hebben vandaag van het Ministerie van Onderwijs te horen gekregen dat ze voortaan de eretitel ‘excellent’ mogen voeren. Het aantal uitblinkers komt daarmee op 248. Deze keer zitten er geen nieuwe excellente scholen uit Den Haag bij. Het aantal Haagse scholen met dit predicaat blijft op vijf: International School of The Hague in Kijkduin, School voor Jong Talent in Bezuidenhout, Johan de Witt Scholengroep met diverse vestigingen in de Schilderswijk en Laakkwartier, basisschool ‘t Palet aan de Vaillantlaan en nutsschool M.M. Boldingh in Duinoord.

Wat heel Nederland betreft zit de grootste groei in het voortgezet onderwijs, dat al de meeste uitblinkende scholen telde. De onafhankelijke jury die de predicaten toekent, wees 31 middelbare scholen of schoolafdelingen aan. Daardoor komt hun aantal op 141. Het basisonderwijs krijgt er zestien uitblinkers bij, wat het aantal excellente basisscholen op 83 brengt. In het kleinere speciaal onderwijs zijn twee nieuwe scholen onderscheiden. Het telt er nu 24.

Om het predicaat ‘excellent’ te bemachtigen moet een school niet alleen goed onderwijs bieden, maar bovendien op een of ander manier uitblinken. Sommige scholen vallen op door hun uitmuntende samenwerking met hun buurt. Andere snijden hun onderwijs uitzonderlijk goed toe op hun leerlingen. Weer andere hebben bijzonder inspirerende leerkrachten.

(de nieuwe speelplaats van nutsschool M.M. Boldingh in Duinoord, die recent zijn nieuwe gebouw betrok)

Print Friendly, PDF & Email