Abdenasser El Khayati groeit uit tot het nieuwe rolmodel van Den Haag, zowel binnen het voetbalveld als daarbuiten, en al dan niet gewild.

Niet alleen was de creatieve duizendpoot gisteravond met twee doelpunten en een prachtige assist beslissend voor de overwinning van ADO Den Haag bij FC Twente (2-3). Ook maatschappelijk zet El Khayati regelmatig zijn beste beentje voor. Daarmee lijkt de import-Hagenaar bovendien geruisloos de rol van export-Hagenees Tom Beugelsdijk over te nemen; de stadionclub aan het Haags Kwartier heeft hiermee plotseling twee unieke gezichten die een groot deel van de stad vertegenwoordigen.

Zo verrichtte Nasser El Khayati afgelopen week nog de symbolische starthandeling voor de aanleg van een Oosterse fontein op het Spuiplein in de binnenstad van Den Haag, die de komende jaren een totaal ander aanzien krijgt. Het gaat bij de fontein om een schenking van de Marokkaanse gemeenschap in Den Haag aan de stad, alvast refererend aan 14 mei 2019, de dag dat vijftig jaar geleden de aanzet werd gegeven tot arbeidsmigratie vanuit Marokko naar Nederland. Inmiddels wonen er 350.000 Nederlanders van Marokkaanse origine in ons land. De diplomatieke banden tussen beide landen dateren overigens al van 1660.

De fontein wordt gebouwd in de buitenruimte van het Onderwijs en Cultuurcentrum (OCC) in het Spuikwartier. De Marokkaanse gemeenschap, vertegenwoordigd door het eveneens in Den Haag gevestigde Marokko Instituut, organiseerde een inzamelingsactie onder haar leden, zodat de Oosterse fontein kan worden gerealiseerd. Naast de bouw van de fontein zet het Marokko Instituut zich onder meer in voor een opleiding ambachtelijke beroepen voor Haagse jongeren.

El Khayati steunt het initiatief van het Marokko Instituut en verscheen dan ook met een glimlach en een in geel-groene kleuren versierde schep op het Spuiplein. Daarmee gaf de middenvelder van ADO Den Haag symbolisch het startschot voor de creatie van de fontein. El Khayati zei het een eer te vinden om de aanleg te openen en nam uitgebreid de tijd voor foto’s met de mensen van de Marokkaanse gemeenschap.

(foto: ADO Den Haag in de Maatschappij)

Print Friendly, PDF & Email