Een dekkingsfout, knullig paniekgedrag en een lichte overtreding die werd bestraft met een penalty: Nick Kuipers ziet al die momenten vannacht in bed waarschijnlijk nog een paar honderd keer voorbij komen.

In plaats van op een droomdebuut kijkt Nick Kuipers morgenochtend na een ongetwijfeld slapeloze nacht terug op een dramatisch foutenfestival. De 25-jarige Limburger kreeg vanavond vlak voor de wedstrijd tegen PSV in Eindhoven (3-0) van Fons Groenendijk te horen dat hij zijn opwachting zou maken in de basiself; Tom Beugelsdijk bleek toch niet fit genoeg.

En toen begon de ellende…

Bij de eerste de beste kans van de wedstrijd dekte Nick Kuipers PSV-spits Luuk de Jong niet scherp genoeg, waardoor hij na een fraaie voorzet van Santiago Arias 1-0 kon maken. Drie minuten later was het alweer raak. Nick Kuipers wist even niet wat hij moest doen, en schoot de bal toen ongelukkig tegen Luuk de Jong aan, waardoor de bal het doel in werd geketst (2-0). Even leek ADO Den Haag zich te herstellen – het stond dit seizoen wel vaker achter – maar de opleving duurde slechts een kwartier. Tien minuten voor rust gaf Nick Kuipers in een sprint om de bal Steven Bergwijn een (lichte) duw, toen beiden inmiddels al in het strafschopgebied waren gearriveerd. Scheidsrechter Björn Kuipers was onverbiddelijk: penalty; die door Marco van Ginkel werd benut (3-0).

Doelman Robert Zwinkels viel nog voor rust geblesseerd uit na een prachtige redding op een inzet van Hirving Lozano. Hij werd vervangen door Tim Coremans, die kan terugkijken op een gelukkiger debuut dan verdediger Kuipers. Robert Zwinkels kampt met een elleboogblessure en laat die morgen of maandag onderzoeken in het ziekenhuis.

Na rust werd niet meer gescoord. Wel kreeg ADO-verdediger Thomas Meissner nog een rode kaart (zijn tweede geel, na een overtreding op Lozano).

Debutant bij ADO Den Haag Nick Kuipers (rechts) dekt niet scherp genoeg, waardoor Luuk de Jong 1-0 voor PSV kan maken. (foto: Orange Pictures/Perry van de Leuvert)

 

Print Friendly, PDF & Email