Hoop op een stunt is vanavond in Arnhem dus toch weer niet meer gebleken dan uitgestelde teleurstelling. Na de zeperd van afgelopen woensdag in het eigen Cars Jeans Stadion (2-5) was Vitesse ook vanavond wederom een maatje te groot voor ADO Den Haag (2-1). Daarmee plaatsten de Arnhemmers zich vrij eenvoudig voor de volgende ronde van de play-offs in de eredivisie om één Europees ticket.

Voor ADO Den Haag resteert terugkijken op een alleszins mooi seizoen waarin het uiteindelijk verrassend op de zevende plaats is geëindigd, vooral dankzij een uitstekende eerste seizoenhelft. Evenals woensdag, toen hij drie keer scoorde, was Mason Mount, het grote talent van Chelsea, ook vanavond beslissend. De middenvelder tekende nu in de 53e minuut voor de 2-0 van zijn ploeg. Vitesse was na 32 minuten al op voorsprong gekomen door een treffer van Tim Matavz. De spits heeft nu zes duels op rij gescoord voor zijn team. Abdenasser El Khayati maakte nog de 2-1 voor ADO, dat vorige week de plaats in de play-offs nog zo uitbundig vierde.

(afgelopen woensdag in Den Haag was eigenlijk al de genadeslag; hier bedanken Nasser El Khayati, vandaag scorend in Arnhem, en Bas Kuipers het publiek voor toch al met al een verdienstelijk seizoen; foto: Orange Pictures)

Print Friendly, PDF & Email