ADO Den Haag gaat een eigen G-voetbalteam opstarten. G-voetbal is bedoeld voor spelers met een lichamelijk of verstandelijke beperking. Om het G-voetbal te promoten en ook spelers met een beperking een kans te geven om te voetballen bij een profclub, zal ADO Den Haag, in navolging van onder meer Roda JC en FC Groningen, dit seizoen met G-voetbal beginnen onder de naam ADO Den HaaG-storks. Dit team zal een aantal wedstrijden spelen tegen G-voetbalteams van andere betaald-voetbalorganisaties. Deze wedstrijden worden voorafgaand aan de wedstrijd tussen de eerste elftallen van deze clubs afgewerkt. Er zullen ongeveer drie of vier duels per jaar gespeeld worden door de G-Storks.

Het team van de ADO Den HaaG-storks wordt samengesteld uit spelers van de clubs die meedoen aan het Menzis ADO Den Haag G-voetbaltoernooi op 1 november aanstaande. De voetballers die op deze dag uitgekozen worden, zullen een heel seizoen het ADO Den HaaG-storks team vormen. “Om iedereen de kans te geven bij ADO Den Haag te kunnen voetballen, gaan wij elk seizoen een nieuw G-Storks team selecteren,” aldus de club.

Het ADO Den HaaG-storks team speelt zijn eerste wedstrijd op zaterdag 2 december aanstaande tegen Kids United (G-team van FC Groningen) om 15.00 uur in het Cars Jeans Stadion, voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag–FC Groningen.

Tom Beugelsdijk wordt tijdens ADO’s Azivo G Toernooi van vorig jaar geflankeerd door enkele enthousiaste G-spelers. (foto: ADO Den Haag)

 

 

Print Friendly, PDF & Email