PEC Zwolle heeft ADO Den Haag gisteravond groen en geel getikt. Het elftal van trainer John van ‘t Schip stond na tien minuten al met 2-0 voor en was daarna barmhartig door nog een reeks van uitstekende kansen onbenut te laten. Het bleef dus bij 2-0 en zo boekte PEC Zwolle de zesde thuiszege op rij in de eredivisie. Dat is een record voor de Zwollenaren, die op het hoogste niveau nooit vaker dan vijf maal op rij in eigen stadion wonnen.

Piotr Parzyszek opende al in de zevende minuut de score voor Zwolle. Het was het eerste doelpunt in de competitie voor de Poolse aanvaller, die in de zomer werd overgenomen van De Graafschap. Vijf minuten na het openingsdoelpunt verdubbelde Younes Namli de voorsprong. Zwolle kon voor rust nog verder uitlopen, maar verprutste de kansen.

ADO Den Haag had de laatste drie uitduels in de eredivisie gewonnen, maar tegen Zwolle lukte het de ploeg van coach Alfons Groenendijk niet meer de wedstrijd na rust nog spannend te maken. Zwolle steeg door de zege naar de derde plaats en heeft één punt minder dan nummer twee Ajax. De achterstand van Zwolle op koploper PSV, dat vandaag op bezoek gaat bij Vitesse, is nu drie punten. ADO Den Haag staat nu weer in het rechter rijtje met 13 uit 10.

Een vertrouwd beeld dit seizoen bij ADO Den Haag: gele kaarten. Tegen PEC Zwolle kreeg Lex Immers er een van scheidsrechter Edwin van der Graaf. (foto: Orange Pictures/Andre Weening)

 

Print Friendly, PDF & Email