De unieke combinatie van een laadplein voor 20 elektrische voertuigen en energieopslag zorgt ervoor dat bezoekers van het Cars Jeans Stadion in Den Haag hun elektrische voertuigen met maximaal vermogen uit duurzame bronnen kunnen opladen. Alfen levert dit volledig geïntegreerde project aan haar opdrachtgever Scholt Energy Control in samenwerking met netbeheerder Stedin en de gemeente Den Haag. Het project zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 operationeel zijn.

In het stadion van ADO Den Haag wordt overdag energie opgewekt met behulp van de zonnepanelen op het dak. Deze energie is vooral nodig om het stadion ‘s avonds te verlichten, maar ook om het toenemende aantal elektrische voertuigen van de bezoekers op te laden. In de selectie van ADO Den Haag rijden Édouard Duplan en Erik Falkenburg elektrisch.

Met het energieopslagsysteem van Alfen kan de zonne-energie die overdag wordt opgewekt ‘s avonds voor elektrische voertuigen worden gebruikt. Ton Koning, programmamanager Luchtkwaliteit van de gemeente Den Haag vertelt: “Dit initiatief zorgt ervoor dat duurzame energie lokaal kan worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. We hopen hiermee het gebruik van elektrische voertuigen verder te stimuleren en de luchtkwaliteit in de stad verder te verbeteren.”

Alfen zal het laadplein bestaande uit 20 oplaadpunten voor elektrische voertuigen aan de gemeente leveren met een geavanceerd load balancing-platform voor optimaal gebruik van de bestaande aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Dit laadplein zal direct worden aangesloten op Alfen’s energieopslagsysteem. Alfen zal ook een platform leveren om het systeem op afstand te kunnen monitoren en zal daarnaast het systeem koppelen aan duurzame energiebronnen en Stedin’s elektriciteitsnet.

Print Friendly, PDF & Email