ADO Den Haag mag nog hopen op een vervolg van het seizoen. Dankzij een 3-3-gelijkspel in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen PSV - dat zonder druk speelde na twee weken geleden de landstitel te hebben veroverd - kan de ploeg van trainer Alfons Groenendijk zich nog kwalificeren voor de play-offs voor Europees voetbal. Bjørn Johnsen scoorde twee keer en is nog volop in de race voor de topscorerstitel. ADO bezoekt volgende week Roda JC. PEC Zwolle, dat nu op de belangrijke achtste plaats staat, heeft net zo veel punten en moet naar AZ.

PSV-trainer Phillip Cocu hield aanvoerder Marco van Ginkel en doelman Jeroen Zoet op de bank, zoals dat anderhalve week geleden tegen Roda JC ook het geval was. Eloy Room verdedigde het doel van de Eindhovenaren, terwijl Jorrit Hendrix opnieuw de aanvoerdersband droeg. Terwijl er voor PSV geen belangen meer op het spel stonden, knokte ADO Den Haag voor de laatste kans op deelname aan de play-offs. En dat deed het met verve en hartstocht, waarbij Tom Beugelsdijk, Lex Immers en Aaron Meijers voorop gingen in de strijd; het trio maakt een sterk seizoen door en is de ruggengraat van een elftal met grote mentale weerbaarheid. Dat had het ook nodig, omdat een paar spelers niet thuis gaven: Sheraldo Becker was terug in het team, maar zijn aanwezigheid viel nauwelijks op. En ook Nasser El Khayati was opnieuw niet de ster van de eerste seizoenshelft. Lage handelingssnelheid en veel balverlies kenmerkten zijn spel en bleven dat ook doen na zijn doelpunt uit een strafschop in de eerste helft - zijn eerste succesje in lange tijd, dat hem er echter niet bovenop hielp. Tien minuten voor tijd verloste Groenendijk hem eindelijk uit zijn lijden.

PSV kwam al na elf minuten op voorsprong via Hirving Lozano, op jacht naar de topscorerstitel in de eredivisie. De Mexicaan kopte raak uit een voorzet van Gastón Pereiro, maar blesseerde zich bij het neerkomen. Donyell Malen was zijn vervanger. Vijf minuten later was het alweer gelijk via Johnsen. De Noor schoot van dichtbij raak op aangeven van Lex Immers. Het was zijn zestiende treffer van het seizoen. Nog binnen het halfuur nam ADO zelfs de leiding. Arbiter Pol van Boekel gaf een strafschop nadat Nicolas Isimat-Marin de doorgebroken Johnsen naar de grond haalde. Vanaf elf meter schoot El Khayati raak.

Na een klein uur in de tweede helft was het weer gelijk. Pereiro kopte raak nadat verdediger Daniel Schwaab een corner van Albert Gundmundsson had verlengd. De IJslander mocht van Cocu voor het eerst in de basis beginnen met het oog op mogelijke deelname aan het WK met zijn land. Opnieuw Johnsen schoot in de 72e minuut raak, zijn zeventiende. Genoeg voor de winst was het niet: Pereiro maakte vijf minuten voor tijd opnieuw gelijk: 3-3. Daarmee ging een wedstrijd die lange tijd een buitengewoon vermakelijk spektakelstuk was geweest, helaas alsnog als een nachtkaars uit. Niettemin konden de volgepakte tribunes terugkijken op een gepassioneerd spelend ADO Den Haag, waarin de drie echte Haagse jongens van stavast (Beugelsdijk, Immers en Meijers) het nog maar eens duidelijk maakten: "No place like home."