Met inmiddels zes doelpunten en drie assists is Abdenasser El Khayati dit seizoen goud waard voor ADO Den Haag. Toch is manager voetbalzaken Jeffrey van As niet bang dat er in januari clubs met een flinke zak geld op de stoep staan. De Hagenaars willen niet meewerken aan een vertrek.

“Bij ADO blijven is ook voor hem het beste. Hij wil heel graag met Marokko naar het WK, dan heeft hij zulke wedstrijden nodig,” zegt Van As tegen Voetbal International. “Bij ons is de ploeg redelijk afgestemd op zijn creativiteit. Het zou mooi zijn als hij bij ons een plekje op het WK verdient. Misschien komt er daarna écht een grote club voor hem.” De 28-jarige aanvaller ligt tot medio 2020 vast bij ADO Den Haag.

Als geen club zich meldt voor El Khayati, heeft Van As ‘in principe geen wensen’. “We zullen pas in actie komen indien er een club komt voor een van onze spelers.” Hij verwacht spoedig een akkoord te bereiken met middenvelder Danny Bakker, wiens contract na dit seizoen afloopt. Ook de gesprekken met doelman Robert Zwinkels verlopen positief.

Dat kan niet gezegd worden van de onderhandelingen met Tyronne Ebuehi, die in de zomer transfervrij is. De international van Nigeria staat in de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland. Zaakwaarnemer Wessel Weezenberg geeft aan dat Ebuehi nog altijd op zijn eerste contract uit 2014 speelt. “Wat is het beste voor zijn ontwikkeling? Het zou best kunnen dat we er uit gaan komen, maar we nemen even de tijd.”

Vanavond speelt ADO Den Haag in het eigen Cars Jeans Stadion om 20.45 uur tegen Roda JC in wat de 100ste eredivisiewedstrijd voor Robert Zwinkels wordt. Aardig weetje: ADO-trainer Fons Groenendijk speelde 107 eredivisieduels voor Roda JC tussen 1987 en 1991. Daarin maakte hij twintig doelpunten voor de club, meer dan voor elke andere ploeg.

Aanvoerder Aaron Meijers staat op scherp. Reinold Wiedemeijer is de scheidsrechter van dienst.

(bron: VP/VI)

Samen met Sheraldo Becker (rechts) viert Nasser El Khayati zijn winnende doelpunt voor ADO Den Haag in Enschede tegen FC Twente: 2-3. (foto: Orange Pictures/Ron Jonker)

Print Friendly, PDF & Email