ADO Den Haag wint zijn derde uitwedstrijd op rij

ADO Den Haag wint zijn derde uitwedstrijd op rij

ADO Den Haag heeft de derde uitwedstrijd op rij gewonnen. De ploeg van coach Alfons Groenendijk was met 2-0 te sterk bij VVV-Venlo. Door de zege passeren de Hagenaars VVV ook op de ranglijst. ADO heeft nu met dertien punten uit negen wedstrijden één punt meer dan de Limburgers en staat negende.

VVV was voor rust het dichtst bij een doelpunt. Al in de zesde minuut zag Lennart Thy zijn schot via de binnenkant van de linkerpaal over de doellijn naar de rechterpaal rollen. Over de lijn ging de bal echter niet. ADO-doelman Robert Zwinkels redde bovendien een aantal keer goed op inzetten van Vito van Crooy en Thy. Zwinkels maakt tot nu toe een fantastisch seizoen door.

Erik Falkenburg bracht de bezoekers na 66 minuten spelen op voorsprong. Tyronne Ebuehi zette de bal na een snelle aanval over rechts goed voor en Falkenburg tikte de bal uit de lucht langs doelman Lars Unnerstall. De import-Hagenaar werd daarmee de vierde speler in de eredivisie die voor zeven verschillende clubs heeft gescoord. Ruud Geels, Henny Meijer en Chris Dekker gingen hem voor. VVV zocht naar de gelijkmaker, maar kon geen vuist meer maken. In blessuretijd stelde Bjørn Johnsen de zege helemaal veilig met de 2-0.

Bij VVV spraken de fans zich vooraf aan de wedstrijd met rode kaarten uit tegen racisme. De club was negatief in het nieuws gekomen na racistische leuzen van enkele aanhangers in het thuisduel tegen PSV.

Erik Falkenburg, hier in duel met Clint Leemans van VVV, brak vanavond de ban in De Koel in Venlo en zette ADO op voorsprong. (foto: Orange Pictures)

Print Friendly, PDF & Email

Share This