Nog een kleine week, en dan krijgen we eindelijk antwoord op de vraag die Hagenaars en Hagenezen al sinds september 2016 dagelijks uit hun slaap houdt: wie maakt de lekkerste gehaktbal van Den Haag?

Donderdag 14 december is de uitreiking van De Gouden Gehaktbal door niemand minder dan Donny Wassenaar. De mede-oprichter van Omroep Scheveningen geldt inmiddels als de grote ballenexpert en heeft op YouTube in ruim dertig video-afleveringen in onvervalst Haags verslag gedaan of de Haagse ballen lekker waren, niet verlept, voorzien van voldoende mayonaise en – niet onbelangrijk in chique Den Haag – of er een vorkje bij zat. Donny is als de leidsman van Het Ballenteam inmiddels in 31 snackbars, restaurants en cafés geweest, altijd op Woensdag Gehaktdag (alleen de finale is op donderdag). Hij deed zijn tests onder meer bij Piet Patat, Snackbar De Vrijheid en Dopmeijer en geen enkele bal ontkwam aan zijn soms genadeloze, dan weer milde kritiek.

Donny Wassenaar komt De Gouden Gehaktbal donderdag persoonlijk uitreiken aan de winnende zaak en garandeert dat de verkiezing volstrekt eerlijk is verlopen en dat de leveranciers van de ingrediënten niet bij hem in de jury hebben gezeten; die jury was Donny namelijk helemaal zelf.

Print Friendly, PDF & Email