Het vier sterren FIVB World Tour toernooi, het DELA Beach Open, wordt van woensdag 3 t/m zondag 7 januari 2018 in Den Haag gehouden. Het is het eerste toernooi van de FIVB World Tour in 2018 en is bijzonder omdat het binnen wordt gespeeld, in de gloednieuwe Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De beste spelers en speelsters van de wereld strijden om een prijzenpot van $ 300.000.

Afgelopen zomer werd onder grote belangstelling het multifunctionele sport- en onderwijscomplex Sportcampus Zuiderpark in Den Haag geopend. Het DELA Beach Open in juni 2017 was het eerste internationale sportevenement dat in deze hoogwaardige sportaccommodatie plaatsvond.

Van 3 t/m 7 januari keert de World Tour terug naar de Sportcampus. De FIVB en organisator TIG Sports hebben het toernooi in Den Haag opgewaardeerd naar een 4-star event, waarmee de deelname van de voltallige wereldtop is gegarandeerd. De centrale topsporthal wordt omgebouwd tot een beachvolleybalarena waar onder meer alle Nederlandse topteams in actie komen.

Alle Nederlandse topbeachers doen mee aan het DELA Beach Open. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de winnaars van Olympisch brons in Rio, geven acte de présence evenals Christiaan Varenhorst, die met Jasper Bouter zal spelen. Ook Ruben Penninga / Tom van Steenis, Wessel Blom / Yorick de Groot en Sven Vismans / Jannes van der Ham hebben zich ingeschreven voor het prestigieuze toernooi.

Bij de dames beginnen Sanne Keizer en Madelein Meppelink van Beachvolleybal Team Nederland aan hun nieuwe samenwerking. Ook Annemieke Driessen / Ilke Meertens en Marleen van Iersel / Joy Stubbe hebben zich ingeschreven voor het vier sterren toernooi.
Binnenkort volgt meer informatie over de deelname van internationale topteams. De deadline voor de inschrijving ligt op 4 december.

Bron: Haagse Topsport

Print Friendly, PDF & Email