Kerst is een tijd van lekker eten en drinken. Maar ook van samenzijn, verbondenheid en sfeer. Samen Kerst vieren is voor lang niet iedereen een gegeven, terwijl buurtgenoten wel iets voor elkaar kunnen betekenen. Daarom organiseren Albert Heijn-supermarktmanagers Rachid el Menhali en Johan Roodenrijs samen met Lichtspoor (een initiatief van de gemeente Den Haag), de Haagse Community tegen Eenzaamheid en Resto VanHarte op Eerste en Tweede kerstdag een kerstdiner voor maar liefst vierhonderd mensen uit de stad die samen willen zijn.

Speciaal voor deze gelegenheid wordt op het Plein, naast de Tweede Kamer, een paviljoen neergezet. Stadsgenoten kunnen daar gezamenlijk genieten van een 5-gangen diner, bereid door Resto VanHarte, de stichting die restaurants met een lokale sociale functie opricht met als doel het bevorderen van het onderling contact en meedoen. Tientallen Albert Heijn-medewerkers staan de beide kerstdagen als vrijwilliger klaar om iedereen een onvergetelijke avond te bezorgen.

Eerder dit jaar organiseerden Albert Heijn-winkels in Den Haag buurtlunches. De reacties hierop waren zo positief dat een vervolg tijdens de feestdagen niet uit kon blijven. Uitkijkend op het Plein in Den Haag kwamen supermarktmanagers Rachid el Menhali en Johan Roodenrijs op het idee om daar een kerstdiner te organiseren. “We vinden het fantastisch dat we dit samen met Resto VanHarte en de gemeente Den Haag kunnen realiseren en zo honderden stadsgenoten samenbrengen om met elkaar Kerst te vieren,” vertellen de twee supermarktmanagers.

De gemeente Den Haag besteedt veel aandacht aan de onderwerpen eenzaamheid en verbinding. Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens: “In de laatste maand van het jaar organiseert Lichtspoor activiteiten waarbij je andere stadsgenoten kunt ontmoeten. Voor een goed gesprek, of gewoon om samen iets leuks te doen. Daarom zijn we blij met initiatieven zoals deze. Als gemeente dragen we hier graag aan bij”. Karsten Klein komt zelf op Tweede Kerstdag een handje helpen bij het diner in het paviljoen.

De kerstdiners vinden plaats op maandag 25 en dinsdag 26 december van 17.30 tot 20.30 uur. Het 5-gangendiner is kosteloos en bestaat uit de volgende gerechten: Hollands garnalen; zalmcocktail met citroenmayonaise; bouillon met bospaddenstoelen; gevulde lamsbout met groenten en aardappelgratin; asata-ijs met warme kersen en slagroom; koffie/thee met bonbon.

Print Friendly, PDF & Email