Acties Animal Rights tegen vergassen

mainImage
Acties Animal Rights tegen vergassen

Animal Rights, dat een kort geding had aangespannen tegen de provincies om de jaarlijkse massale ganzenvergassing te voorkomen, heeft van een rechter die de aanwezigheid van ganzen bij luchthavens gevaarlijker vindt, ongelijk gekregen.

De uitspraak van de rechter is een vrijbrief voor het dieronvriendelijke Duke Faunabeheer om er ‘’met zijn gaskarren op uit te trekken. Vele duizenden ganzen wacht nu een afschuwelijke verstikkingsdood’’, aldus Animal Rights, dat nu op zaterdag 23 juni om 11:00 uur een demonstratie bij Duke Faunabeheer in Lelystad zal organiseren.

De dierenrechtenorganisaties zijn tegenstander van het massaal vergassen van ganzen. Het huidige beleid is wreed, werkt niet en is bovendien onvoldoende onderbouwd. “Het wordt tijd dat we beseffen dat we alle perken te buiten gaan door eerst duizenden ganzen naar onze akkers te lokken om ze vervolgens wreed te vergassen omdat ze ons in de weg zitten.”

Vorige maand heeft de rechtbank in Den Haag het op grote schaal vergassen van ganzen in Zuid-Holland wel verboden. Er is niet aannemelijk gemaakt dat de vliegveiligheid het vergassen van ganzen vereist en er is tevens niet aangetoond dat de toenemende schade aan gewassen het gevolg is van de groeiende zomerpopulaties ganzen.


| Foto: Digitaal Dagblad