Grote stadsinzet beloond met Haagse heldenprijs

mainImage
Grote stadsinzet beloond met Haagse heldenprijs

Jeanine Ackermann (Buurt & Omgeving), Bep van den Hoogenband (Cultuur), Paul Kisner (Onderwijs & Jeugd), Peter Claassen (Sport) en Matthy Hector (Zorg & Welzijn) wonnen vrijdagavond de eretitel 'Haagse Held van het jaar' vanwege hun bijzondere inzet voor de stad. Middin, afdeling Participatiecentrum Weesperstraat en St. Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag wonnen respectievelijk de Gouden en Zilveren Hulde.

Wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg): “Met de Haagse Helden verkiezing willen we laten zien hoe belangrijk vrijwilligers voor onze stad zijn. Zij zetten zich in voor de leefbaarheid van de buurt en zorgen voor de medemens. Vrijwilligerswerk is geen vanzelfsprekendheid en met de verkiezing en het gala willen we deze anonieme helden in het zonnetje zetten. Samen werken we aan een beter leven voor alle mensen in Den Haag.”

De gemeente Den Haag, PEP en hotel ibis Den Haag City Centre organiseerden voor de vierde keer de Haagse Helden verkiezing om deze verborgen helden de waardering te geven die zij verdienen.

Vrijwilligersorganisaties konden hun beste vrijwilliger nomineren. Uit alle aanmeldingen koos de jury vijftien vrijwilligers uit in vijf verschillende categorieën (Buurt & Omgeving, Cultuur, Onderwijs & Jeugd, Sport en Zorg & Welzijn). De uiteindelijke keuze lag in de handen van het Haagse publiek. Bijna 4.000 Hagenaars brachten hun stem uit op hun favoriete vrijwilliger.

De vijf winnaars ontvingen naaste de eretitel ‘Haagse Held van het jaar’ een bijzonder beeld, ontworpen door Zinderin Kunst. Ook krijgen de winnaars twee overnachtingen in een ibis hotel naar keuze. Twee stemmers wonnen een weekend weg naar keuze in de Benelux en mochten tijdens het gala een bijzonder optreden van de populaire band Splendid bijwonen.

Arjan, Knijff (general manager ibis Den Haag City Centre): “Vanuit ibis vinden we het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de steden waar wij gevestigd zijn. Als hotel maak je namelijk deel uit van de lokale economie en gemeenschap. Het blijft een eer om een gala als dit te mogen organiseren vanuit ons hotel en samen met de gemeente en PEP Den Haag de vrijwilligers een onvergetelijke avond te bezorgen.”


Foto: Digitaal Dagblad