Dagblad070 | Bliksemstage leerlingen De Baanbreker bij HMC

Bliksemstage leerlingen De Baanbreker bij HMC

mainImage
Bliksemstage leerlingen De Baanbreker bij HMC


Tijdens een bliksemstage mochten de leerlingen van de basisschool De Baanbreker woensdag elkaar in HMC verbinden, ‘urine’ (eigenlijk appelsap) controleren, naar elkaars hart luisteren en zelfs aanwezig zijn bij het maken van een echo bij een zwangere vrouw. Dat leidde tot een heleboel vragen. Van ‘kan je ook naar je eigen hart luisteren met een stethoscoop?’ - wat prompt in de praktijk werd gebracht.


Een Bliksemstage is een bedrijfsbezoek van een dagdeel waarbij onder andere basisschoolleerlingen een kijkje mogen nemen achter de schermen. Leerlingen zien zo welke beroepen er zijn, waardoor ze beter een keuze kunnen maken voor een vervolgopleiding. De Bliksemstages zijn een initiatief van JINC (Jongeren INCorporated). Deze organisatie streeft ernaar elk kind een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken.


Tijdens de Bliksemstage in HMC verzorgden verpleegkundige Monique Boon, echoscopiste Ruth Smilde en doktersassistente Sibel Shabani van de poli gynaecologie een interactief programma voor de leerlingen. Ook kregen de scholieren een rondleiding langs de linnenkamer, medische instrumentatie, beveiliging en medische bibliotheek.


Foto: Digitaal Dagblad