Dagblad070 | Bureau Dégradé verder met Triptiek van de Macht

Bureau Dégradé verder met Triptiek van de Macht

mainImage
Bureau Dégradé verder met Triptiek van de Macht

De komende twee weekends (zaterdag 9, zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 juni) speelt Bureau Dégradé Triptiek van de Macht: een artistieke analyse over de drie grootmachten Rusland, Verenigde Staten en Europa, elke avond voorafgegaan door een gastspreker (Willem Post, Thomas von der Dunk en Pieter Waterdrinker). De nieuwe theaterbroedplaats Bureau Dégradé (de voormalige Appelloods) aan de Laan van Poot 97 in Den Haag werd vorige week officieel geopend door (inmiddels opgevolgde) wethouder van cultuur Joris Wijsmuller.

De opening was tevens de start van de eerste performance Diptiek van het Geloof, gemaakt door kunstenaars Mattia Papp (foto), Teun Wolters en Joris Albeda. De performance vond zowel plaats in de loods als bij een kerk in Florence, gelijktijdig te zien via een live verbinding met Florence.

De voorstellingen van Dégradé laten zich het best omschrijven als extreem beeldend geluidstheater. Drie voorstellingen over een kantelende (wereld)orde, de langzame degradatie van drie grootmachten. De drie voorstellingen worden elke avond achter elkaar gespeeld. Het publiek kan een passe-partout voor drie voorstellingen kopen, maar er zijn ook losse kaartjes per voorstelling te koop. Voor meer info zie deze website.


Foto: Digitaal Dagblad