Dagblad070 | COMM toont toekomst papier in digitale leven

COMM toont toekomst papier in digitale leven

mainImage
COMM toont toekomst papier in digitale leven

Na de ‘Media Innovation Studio’ in Helsinki is COMM Den Haag nu aan de beurt om als eerste museum in Nederland de expositie Paper Magic te exposeren. Van juni tot en met december kunnen museumbezoekers de meest bijzondere papieren innovaties ervaren, zoals papier van olifantenpoep. Als museum voor communicatie heeft COMM als doel om de impact van communicatie in ons dagelijks leven te laten ervaren. De Paper Magic museumstukken die in COMM worden geplaatst laten daarbij zien dat papier ook een toekomst heeft in een digitale wereld.

Meerdere onderdelen van Paper Magic hebben interactieve doeleinden waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Zo heeft Novalia papier ontwikkeld dat geluid kan maken en wapent het Centre Technique du Papier zich met een WiFi blokkerend behang in de strijd tegen overmatig smartphonegebruik. Ook kan de bezoeker de sterkte van papieren constructies voelen als alternatief voor stalen bouwconstructies of papiersoorten voelen die gemaakt zijn van alternatieve grondstoffen zoals olifantenpoep en steen. Los van de creatieve mogelijkheden staan ook sociale thema’s rondom papier centraal. Papieren technologieën worden nu al ingezet als plastic vervangers waarmee het recyclingproces nieuw leven wordt ingeblazen.

Op donderdag 28 juni wordt de Paper Magic expositie officieel geopend in COMM aan de Zeestraat, een dag later is de expositie open voor publiek.


Foto: Digitaal Dagblad