De Bras tien maanden op de schop

mainImage
De Bras tien maanden op de schop

Vanaf komende maandag tot en met ongeveer half juni 2019 wordt de bestrating in De Bras opgeknapt. Dit geldt voor Fluitenkruid, Engelwortel (gedeelte tussen de Elzenbroeklaan en huisnummer 45), Melkeppe, Blauw Glidkruid, Pluimzegge, Watermunt en Moerasvaren. Er komen extra drempels en waterafvoeren in de straten.

Delen van de rijbaan en/of stoep zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. In andere straten wordt dan voor de bereikbaarheid het éénrichtingsverkeer omgedraaid of tijdelijk opgeheven. Als de bestrating is opgebroken, liggen er loopplanken zodat woningen en bedrijven bereikbaar blijven.

Bijna tien maanden lang blijven de werkterreinen gevaarlijke plaatsen. De gemeente adviseert ouders daarom kinderen te waarschuwen en hen weg te houden van die plekken. Automobilisten worden verzocht hun auto’s te parkeren op het parkeerterrein achter het wijkgebouw.

De ondergrondse restafvalcontainers zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Bewoners kunnen hun huisvuil tijdelijk kwijt in de bovengrondse restafvalcontainers. Mensen die slecht ter been zijn en de nieuwe afstand niet kunnen overbruggen worden geadviseerd burenvriendschappen te sluiten.


| Foto: Digitaal Dagblad