Dagblad070 | Den Haag FM zamelt sinterklaaskado’s in

Den Haag FM zamelt sinterklaaskado’s in

mainImage
Den Haag FM zamelt sinterklaaskado’s in

Den Haag FM zamelt van maandag 19 november tot en met vrijdag 23 november kado’s in voor kinderen in opvanghuizen of kinderen van wie de ouders afhankelijk zijn van de Voedselbank. Want elk kind verdient een kado op 5 december. De actie is een samenwerking met Stichting Sintvoorieder1.

“Den Haag FM staat echt midden in de Haagse samenleving”, vertelt stationsmanager Gerard van den IJssel van de lokale omroep. “Ook in de directe omgeving van onze medewerkers zijn kinderen die soms worden overgeslagen door Sinterklaas. Het is heel fijn dat we daar met deze inzamelingsactie iets aan kunnen doen.”

De 100% Haagse stadsomroep gaat daarvoor een week lang van 07.00 tot 23.00 uur live radio maken vanuit Parkroad Café aan de Nobelstraat 11b, waar iedereen zijn kado live in de uitzending kan komen doneren. “Ook treden verschillende artiesten tijdens de actieweek in het café op”, zegt Van den IJssel. “Iedereen is welkom. Bij de optredens betaal je dan een kado als entree.” Tientallen radio- en tv-makers werken mee aan de actie.

Hagenaars, bedrijven en andere organisaties worden opgeroepen om kado’s te komen brengen naar Parkroad Cafe. De kado’s moeten nieuw of zo goed als nieuw zijn, niet ingepakt en met een waarde van ongeveer 15 euro. “De kado’s mogen geen gebruikssporen hebben en hoeven niet ingepakt te zijn. Sintvoorieder1 wil graag dat alles werkt, dus het liefst ook met nieuwe batterijen”, aldus Van den IJssel. “En ook liever geen gebruikte knuffels.”

Op vrijdagavond 23 november om 20.00 wordt de einduitslag bekend gemaakt. “Een exact streefgetal noemen we niet”, zegt Van den IJssel. “Maar we rekenen op duizenden kado’s. Dat moet toch haalbaar zijn met alle Hagenaars!” De vrijwilligersorganisatie Sintvoorieder1 zorgt er vervolgens voor dat alle presentjes netjes worden ingepakt en bij de juiste kinderen terecht komen.

Den Haag FM is in de ether te ontvangen op 92.0 FM. Behalve op de radio is de actie voor Sintvoorieder1 ook de hele dag live te zien op Den Haag TV en op de website www.denhaagfm.nl en via de Den Haag FM-app. Mensen die op wat voor manier dan ook willen meehelpen aan de actie voor Sintvoorieder1 kunnen mailen naar sinterklaas@denhaagfm.nl of bellen naar 070 307 8899.


Foto: Digitaal Dagblad