Den Haag start maandag het traject HalloWerk

mainImage
Den Haag start maandag het traject HalloWerk

Wethouder Guernaoui lanceert maandag samen met zijn Rotterdamse collega Moti officieel het traject HalloWerk met als belangrijkste doel om werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact te brengen. Dit draagt bij aan het vinden van werk en aan uitstroom uit de uitkering. HalloWerk biedt hiervoor een digitaal ondersteund matchingplatform.

Geselecteerde werkgevers hebben met HalloWerk toegang tot alle opgenomen werkzoekenden in de arbeidsmarktregio. Een werkgever kan zelf kiezen welke vorm van dienstverlening hij of zij wenst: selfservice en meer of minder intensief. Voor werkzoekenden uit het bestand van de gemeente biedt het een aantrekkelijke manier om zich te presenteren en naar geschikt werk te zoeken. Kwaliteiten en vaardigheden staan voorop (profiel) en niet meer enkel iemands curriculum vitae, scholing of werkervaring.’’

In 2018 zijn via een beperkte proef met het concept HalloWerk in Rotterdam en Den Haag in totaal 212 mensen uitgestroomd uit de uitkering en aan een baan geholpen. Eind 2018 beschikten beide steden over ongeveer 1.400 profielen van mensen die nu nog een uitkering van de gemeente ontvangen.

Daarom is besloten om in 2019 HalloWerk voor meer werkzoekenden en werkgevers beschikbaar te maken en nauw samen te werken met gemeenten en partners in de regio Haaglanden. De gemeente Rotterdam doet ditzelfde in de regio Rijmond. Gedurende 2019 moet zo het aantal profielen in HalloWerk geleidelijk groeien, van circa 700 nu naar ruim 5.000 profielen.

 


Foto: Digitaal Dagblad