Dagblad070 | Den Haag toneel van WK zandsculpturen bouwen

Den Haag toneel van WK zandsculpturen bouwen

mainImage
Den Haag toneel van WK zandsculpturen bouwen

Het Lange Voorhout in het centrum van Den Haag is vanaf maandag het toneel van het wereldkampioenschap Zandsculpturen 2018. Acht landen doen meer aan de wedstrijd, die eens in de drie jaar wordt gehouden. De winnaar wordt op 13 juni bekendgemaakt.

Ruim een week lang kunnen belangstellenden kijken naar de manier waarop negen sculpturen tot stand komen. Omdat Nederland gastland is - voor de eerste keer - mag het niet meestrijden om de eer. Maar de Nederlanders zullen wel een zandsculptuur bouwen, speciaal opgedragen aan Scheveningen.

Het thema is '200 jaar zee, zand en ..' De bouwers laten zich volgens de organisatie ook inspireren door schilders en door de 'Nederlandse tolerantie’.

40.000 kilo zand

Voor elke sculptuur wordt 40.000 kilo speciaal zand gebruikt. De bouwers zijn overdag actief. In de avonduren worden de werken op een speciale manier uitgelicht door lichtkunstenaars. De sculpturen blijven tot 19 augustus vrij te bekijken. Daarna wordt het zand in de bouw hergebruikt.

De deelnemende landen zijn Japan, Singapore, Rusland, Mexico, Ierland, de Verenigde Staten, Groot Brittannië en Tsjechië.

(Bron: ANP)


Foto: Digitaal Dagblad