Er komt een Noordzee-burgemeester

mainImage
Er komt een Noordzee-burgemeester

Op de vooravond van de Wereldhavendagen – komende donderdag – wordt bekend gemaakt wie de Burgemeester van Jouw Noordzee wordt.
Het idee van een Noordzee-burgemeester en vooral het belang ervan komt van Prins Carlos de Bourbon de Parme, die tijdens de officiële bekendmaking in Rotterdam de keuze zal toelichten.
Lees verder:

Prins Carlos de Bourbon de Parme heeft samen met Rene Peters van ECN Part of TNO, Ron Thiemann van Deltares en Leo de Vrees van Rijkswaterstaat de ‘Top 3’ al samengesteld. Het zijn: Inez Flameling (University College Roosevelt), Wart Luscuere (Beyond Sustainability) en Mariken Betsema (MSG Strategies). Zij worden donderdag tijdens de openingsavond van SummerLabb voorgesteld en één van drie wordt geïnstalleerd.

De Burgemeester van de Noordzee zal essentieel zijn in het contact tussen alle partijen die de Noordzee ‘gebruiken’ en tussen deze partijen en het algemene publiek. ‘’Al geruime tijd ben ik in gesprek met Jan Douwe Kroeske inzake zijn visie vanuit SummerLabb om het grote publiek ook te betrekken bij de enorme uitdagingen die wij de komende jaren zullen tegengekomen binnen de energietransitie. Ervan uitgaande dat onze toekomstige energie voor een substantieel deel afhankelijk zal zijn van dit stuk Nederlands grondgebied, daarbij niet vergetend te kijken naar de ecologie van dit gebied, is het van groot belang dat hier nog meer kennis en een breed gedragen visie komt. Daar hoort een burgemeester van de Noordzee bij, vonden we’’, aldus de prins.


| Foto: Digitaal Dagblad