Formateur Edith Schippers blijkt nog niet ingedut

mainImage
Formateur Edith Schippers blijkt nog niet ingedut

Voorjaarszonnetje, ontluikend groen, spirituele rust: stadskwekerij Duttendel biedt alle ingrediënten om langzaam maar zeker in slaap te sukkelen, en even bestond er dan ook de vrees dat Edith Schippers er inmiddels was ingedut; en met de formateur van VVD-huize ook haar gesprekspartners van Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks met wie zij op deze lome, tegen de Oostduinen gelegen locatie nu al vier weken lang een nieuw stadsbestuur voor Den Haag probeert te vormen, maar waarin taal noch teken werd vernomen.

Maar, gelukkig, Edith Schippers blijft ogenschijnlijk de kordate en wakkere vrouw zoals we haar kennen - en heeft vanochtend zowaar een teken van leven gegeven; een piepklein tekentje weliswaar, maar toch...

Want Edith Schippers liet via de griffie deze brief verspreiden:Aan de voorzitter van de gemeenteraad van Den Haag

Den Haag, 11 mei 2018

De afgelopen vier weken zijn Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks, met elkaar in gesprek over een nieuw collegeakkoord. Zodra er informatie is die kan worden gedeeld met de raad zal ik dat doen.

Met vriendelijke groet,

Edith Schippers

FormateurHet is een volstrekt inhoudsloos en nietszeggend briefje uiteraard, maar tegelijk onthullend in zijn eenvoud: want er zit dus nog lucht en leven in de onderhandelingen van de groen-rechtse combinatie. En met die constatering zullen de fractievoorzitters in de gemeenteraad het voorlopig weer even moeten doen.


Foto: Digitaal Dagblad