Het was een drukte van belang op de Rijswijkse Golfclub tijdens de jaarlijkse golfdag van de makelaars afdeling Haaglanden van de NVM en de notariële organisaties van deze regio.

Zo’n 75 golfers zetten zich donderdag in voor de punten en de prijzen. ''Maar vooral voor de gezelligheid”, vertelde John Roozeboom van Caminada Notarissen, samen met Edith van Hek van Tetteroo en Wetters Makelaars, organisator van deze dag.
De dag was mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Rayondirecteur Rabobank regio Den Haag, Harmen Bosma, is jaarlijks een aandachtig toeschouwer. “We hebben natuurlijk in de regio ook veel te maken met makelaars en notarissen”, vertelde Bosma. “Daarom is het leuk om elkaar op zo’n vaste dag te ontmoeten.”

Caminada Notarissen is gevestigd aan de Haagweg in Rijswijk. “Het gaat momenteel goed met ons en de woningmarkt”, vervolgde Roozeboom die donderdag samen zijn flights liep met voormalig dartstopper Roland Scholten. “De crisis is voorbij en de prijzen van woningen hebben zich hersteld naar die van voor de crisis en soms zelfs daarboven. Dat zie je ook aan het aantal deelnemers van vandaag. Zo’n toernooi kost ook geld en de makelaars en notarissen zijn door deze golfdag ook een groot deel van de dag niet inzetbaar.”

John Roozeboom is blij met de regio van waaruit hij zaken doet. “In de Haagse regio gunt men elkaar zeker wat. Men kent elkaar, mede ook door dit soort dagen, goed en doet graag zaken met elkaar. Je hebt elkaar tenslotte nodig, niet?”

Roozeboom over de branche: “Vooral in stedelijke gebieden is de markt soms wat overspannen. In Amsterdam worden de woningen vaak ver boven de vraagprijs verkocht. Ook in Den Haag is er niet heel veel aanbod meer. Daardoor wordt de blik van de huizenkoper onder meer naar Rijswijk verlegd. De gemeente Rijswijk is druk bezig om het aanbod groot te houden. Met RijswijkBuiten, dat wellicht voor heel Nederland een voorbeeld is, heeft Rijswijk natuurlijk een prachtlocatie.”