Groep de Mos deelt zorgen strandondernemers

mainImage
Groep de Mos deelt zorgen strandondernemers

Het is onzeker of er komende zomer strandpaviljoens staan op het noordelijke deel van Scheveningen. De strandondernemers betwijfelen of de boulevard half mei klaar afgerond is. Deze datum is cruciaal. Als die niet wordt gehaald, kunnen zij geen lucratief seizoen draaien. “Ze staan voor een enorm dilemma”, schrijft AD Haagsche Courant.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos deelt de zorgen van de ondernemers. De keiharde toezegging van wethouder Boudewijn Revis dat de noordelijke boulevard van Scheveningen op 15 mei wordt opgeleverd, wordt door de ondernemers in twijfel getrokken. “Er zijn gegronde twijfels over de haalbaarheid van die datum”, zegt Jon van den Ende, adviseur in onteigeningszaken, die vijf van de zes strandondernemers vertegenwoordigt.

Zelfs als er al kan worden opgeleverd en de ruim twee maanden vertraging die aan het begin is opgelopen, wordt ingelopen, is de boulevard volgens hem verre van klaar om er badgasten, bezoekers en toeristen te kunnen ontvangen. Volgens Van den Ende zijn ‘zijn’ cliënten, onder wie de bekende strandondernemer Peter Ludovici, bij de complexe vernieuwing van de boulevard afhankelijk van de gemeente. “De verhouding met de gemeente is goed, iedereen is van goede wil. Maar er is grote verbazing over de stelligheid van de opleverdatum.”

Het stelt de strandondernemers voor een groot dilemma, zeggen ze in het AD. “Ondernemers moeten nú al voorbereidingen treffen voor het seizoen: personeel aannemen, opslagruimte van hun paviljoen opzeggen etc. Ook het aannemen van boekingen voor feesten en huwelijken zou nu in volle gang moeten zijn. Maar de ondernemers zijn huiverig, want je kunt het moreel niet maken om tegen 15 mei die mensen te moeten afzeggen, omdat de boulevard niet klaar is en jij als ondernemer niet kan draaien.”


Foto: Digitaal Dagblad