Den Haag toont zich ook popstad bij Edisons

mainImage
Den Haag toont zich ook popstad bij Edisons

Haagse musici zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de jaarlijkse Edison Popprijzen, gisteren in de Gashouder in Amstedam. Di-RECT won in de categorie rock. De jury vindt de band grensoverschrijdend, rauw en inspirerend. De Haagse regisseur Folkert Verdoorn viel in de prijzen met zijn video van het nummer Words van zangeres Naaz. Hij won in de categorie beste videoclip. Hagenaar Tino Martin (foto) ging naar huis met de Edison in de categorie volksmuziek. Tino baarde dit jaar opzien door voor het eerst de grote Ziggo Dome te vullen.


De Edison Popprijzen worden sinds 1960 uitgereikt. Alle categorieën zijn juryprijzen die zich uitsluitend richten op artiesten van Nederlandse bodem. Rapper Ronnie Flex viel twee keer in de prijzen: in de categorie hiphop en album met zijn plaat Rémi. Volgens de jury is Ronnie Flex uitgegroeid tot het "artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle nieuwe generatie hiphopartiesten."


De oeuvreprijs ging naar Extince. Verder won Chef'Special de Edison Pop. Andere Edisons gingen naar Yellow Claw (Dance), Thomas Azier (Alternative), Roxeanne Hazes (Nederlandstalig) en Wulf (Song).

De Edison Popprijzen worden sinds 1960 uitgereikt. Alle categorieën zijn juryprijzen die zich uitsluitend richten op artiesten van Nederlandse bodem.


| Foto: Digitaal Dagblad