Dagblad070 | 'Haagse steker had geen terroristisch motief'

'Haagse steker had geen terroristisch motief'

mainImage
'Haagse steker had geen terroristisch motief'

Er zijn geen aanwijzingen dat verdachte Malek F. een terroristisch motief had toen hij in Den Haag drie mensen neerstak. Dat valt op te maken uit de verklaringen die F. tot nu toe heeft afgelegd, zegt zijn advocaat Job Knoester naar aanleiding van berichtgeving hierover in het AD.

Knoester heeft vrijdag de verdediging overgenomen van F., die zich tot nu toe liet bijstaan door een toegewezen advocaat. De raadsman zegt normaal gesproken niets over de inhoud van verhoren naar buiten te brengen. Maar gezien de maatschappelijke onrust die ontstond door de steekpartij op 5 mei vlak bij de Haagse Hogeschool, wil Knoester nu al laten weten dat uit niets blijkt dat het een terroristische daad was. Volgens hem werkt F. goed mee met het onderzoek naar de steekpartij.

Op een filmpje is te horen dat de uit Syrië afkomstige F. ''Allahu akbar'' roept op wanneer de politie hem neerschiet.

F. stond bekend als een verward persoon, die tijdelijk was opgenomen in ggz-kliniek Parnassia. Zijn familie overweegt aangifte te doen tegen de kliniek, omdat die F. te vroeg liet gaan. Knoester staat ook de familie bij. Deze week hebben ze een gesprek met Parnassia.


Bron: ANP


Foto: Digitaal Dagblad