'Handen ineen met Haagse bedrijfsleven'

mainImage
'Handen ineen met Haagse bedrijfsleven'

Den Haag wordt dé nieuwe locatie in Nederland van het wereldberoemde circus Cirque du Soleil. De komende tien jaar zal het spektakel om het jaar op het Malieveld neerstrijken. Hart voor Den Haag/Groep de Mos is enorm enthousiast over het binnenhalen van dit evenement. Wel doet de partij een beroep op de organisatie en hoopt dat de héle Haagse samenleving van het spektakel kan genieten; jong en oud, arm en rijk.

Raadslid Ralf Sluijs: “Den Haag is dolgelukkig met de komst van Cirque du Soleil naar onze stad, dat blijkt uit de vele reacties die we ontvangen hebben. We sluiten echter niet de ogen voor de stadsgenoten die het financieel wat minder hebben en ons ook berichten gestuurd hebben. We doen hele grote dingen voor de stad maar zullen de kleine man nooit vergeten.”

Hart voor Den Haag/Groep de Mos zou graag zien dat stoeltjes bij de shows van Cirque du Soleil ‘geadopteerd’ worden door het Haagse bedrijfsleven. Die stoeltjes worden dan toegankelijk voor de mensen die het anders niet kunnen betalen. “We mikken hiermee op de kracht die in onze samenleving zit, de kracht van elkaar wat gunnen. Het Haagse bedrijfsleven ontleent haar bestaansrecht aan de stadsgenoten die hun spullen kopen bij ze. Hoe mooi zou het zijn als ze diezelfde stadsgenoten die het wat minder hebben ook wat terug kunnen geven in de vorm van een prachtige dag? Vóór en dóór Den Haag”, zegt Sluijs. De partij ziet diverse mogelijkheden. “We hebben grote en kleine bedrijven in Den Haag. Het ene bedrijf draagt een kiezeltje bij en het andere een grote kei. De bakker op de hoek bakt misschien een ‘Cirque du Soleil Brood’ waardoor 20 mensen naar een voorstelling kunnen, een multinational sponsort misschien wel 500 stoelen. Een steentje bijdragen naar draagkracht”, aldus Sluijs.

“Circus is van oudsher een écht volksvermaak. Den Haag, het Malieveld en het circus zijn nauw verbonden met elkaar. Het gevoel van spanning en sensatie van het circus wat neerstrijkt in de stad zullen velen herkennen van vroeger. Cirque du Soleil is daarin de overtreffende trap. Laten we dit voor iedereen toegankelijk maken en de Haagse samenleving daarvoor mobiliseren. De makkelijkste weg is om de hand op te houden bij de gemeente en die makkelijke weg zal ik nooit kiezen, lateb we creatief nadenken met elkaar. Alle ondernemers die nu al enthousiast geworden zijn, mogen zich melden bij mij, ik ontvang ze met open armen en heerlijke koffie!”, zegt een enthousiaste Sluijs.
Hart voor Den Haag/Groep de Mos gaat het college vragen om gesprek te gaan met het Haagse bedrijfsleven.


| Foto: Digitaal Dagblad