Het kinderleerorkest The Residents in Muzee

mainImage
Het kinderleerorkest The Residents in Muzee

Muzee Scheveningen verwelkomt komende zondag het koperkwintet van het Residentie Orkest samen met het kinder-leerorkest The Residents en kindertheaterkoor De Zeesterren. Het koperkwintet zal een typisch nieuwjaarswalsje ten gehore brengen maar speelt ook serieuzer werk zoals Nessun Dorma van Puccini. Samen zullen zij aanstaande zondag tweemaal een verrassend nieuwjaarsconcert spelen, om 14.00 uur en om 16.00 uur.

The Residents is een belangrijk maatschappelijk en verbindend project van het Residentie Orkest. In dit project krijgen leerlingen van basisscholen uit zogenaamde ‘krachtwijken’ in Den Haag wekelijks les op een instrument en spelen ze in orkestjes met verschillende samenstellingen. Jaarlijks participeren zo’n 600 leerlingen aan dit project. Nieuw dit jaar is het Residents stadsorkest waarin elke leerling uit heel Den Haag kan plaatsnemen. Het stadsorkest repeteert wekelijks op de woensdagmiddag in Theater de Vaillant. Het orkest dat zondag zal spelen is van de Gelderlandschool, een school uit Escamp.

Het Scheveningse Kindertheaterkoor de Zeesterren bestaat sinds 2004. Kinderen tussen de 5 en 15 jaar zingen hier liedjes die geschreven en ingestudeerd worden door Monique Harteveld.


Foto: Digitaal Dagblad