Hugo Borst bij Loosduinen Gaat Los

mainImage
Hugo Borst bij Loosduinen Gaat Los

Van woensdag 31 oktober t/m zondag 4 november 2018 zijn er diverse culturele activiteiten door heel stadsdeel Loosduinen. Muziek, toneel en kunst, voor jong en oud, alles komt aan bod op verschillende locaties. Op www.loosduinengaatlos.nl staat het complete programma van alweer de derde editie van dit festival.

Loosduinen Gaat Los start op 31 oktober met een knallend optreden van drummers Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst met hun Drum Demons op het Loosduinse Hoofdplein. Stadsdeeldirecteur Harm Benthem zal om 14.00 uur samen met de heren drummers de officiële opening verrichten, waarna bezoekers een spectaculair drumoptreden kunnen verwachten. Aansluitend geven ze een workshop. Hiervoor is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Op 1 november is de lezing van Hugo Borst in de bibliotheek Nieuw Waldeck het hoogtepunt. De zaal is reeds vol voor dit moment met de inmiddels landelijke pleitbezorger van de ouderenzorg. Hij zal voordragen uit de beide boeken over zijn moeder. In bibliotheek Loosduinen verzorgt de Metro Concertband een swingend optreden op vrijdag 2 november.

Maar er is nog veel meer, en gratis! Kinderen gaan liedjes leren om te gaan zingen in diverse verzorgingstehuizen en bibliotheek, er is een demonstratie van het orgel in de Abdijkerk, het orgel mag zelfs bespeeld worden, bij Popradar gaat jong muziektalent voor het eerste zijn of haar kunsten vertonen, er zijn tal van workshops en optredens voor jong en oud, Lejo is te zien (bekend als ‘de oogjes’ uit Sesamstraat) en als afsluiting op 4 november komt de bekende kinderboekenschrijver Paul van Loon optreden en signeren. Het is aan te raden om kaarten te reserveren via de website, want op de dag zelf is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Loosduinen Gaat Los wordt georganiseerd door Cultuuranker Loosduinen / Nieuw Waldeck in samenwerking met diverse Loosduinse culturele instellingen en de twee bibliotheken in de wijk.


| Foto: Digitaal Dagblad