In oude Haagse huizen zijn warmtepompen duur

mainImage
In oude Haagse huizen zijn warmtepompen duur

De kans bestaat dat er in Den Haag te veel gebruik wordt gemaakt van warmtepompen en vooral in oudere huizen. De VVD wil ze geteld hebben want een warmtepomp schijnt alleen goed te functioneren wanneer een huis volledig is geïsoleerd. Daarom wil de VVD ook geïnformeerd worden over het juiste aantal niet geïsoleerde oude huizen in de stad.

Warmtepompen zorgen ook voor geluidsoverlast. Daarnaast werken ze langzaam en ‘’verbruiken ze erg veel stroom wanneer een groot gezin er gebruik van maakt’’, zegt raadslid Chris van der Helm, die alle complicaties onderzocht wil hebben en zich afvraagt of het stadsbestuur bij haar ambities op het gebied van energietransitie wel rekening gehouden heeft met die geluidsoverlast.

Binnenkort wordt de kadernota duurzaamheid gepresenteerd en vindt de VVD het een rechtvaardige vraag of er met de extra kosten die voorbereiding van de aanleg van warmtepompen (isolering van oude huizen), geluidsoverlast en het groter energieverbruik met zich meebrengen, rekening is gehouden?


Foto: Digitaal Dagblad