Dagblad070 | Islam Democraten: geen demonstratie in woonwijk

Islam Democraten: geen demonstratie in woonwijk

mainImage
Islam Democraten: geen demonstratie in woonwijk

De Haagse Islam Democraten willen van burgemeester Krikke weten of het verstandig is om demonstraties van extreemrechtse actiegroepen toe te staan in woonwijken. De vraag is actueel omdat er aanvrage loopt van de beweging Identitair Verzet, die vindt dat de As Soennah-moskee gesloten moet worden.

Het recht van demonstreren is heilig in Nederland. Verbieden doet een burgemeester maar zelden. Verplaatsen wel en meestal neemt de animo dan snel af. Die wetenschap sterkt de Islam Democraten, die ook weten dat een geplande demonstratie van Pegida in Rotterdam eerder dit jaar op het laatste moment geen doorgang vond omdat de politie in Rotterdam de veiligheid van de anti islamclub ter plekke niet kon garanderen. Dat was ook bij een moskee en in dat geval zelfs in een kleine straat, zie foto.

Raadslid Tahsin Çetinkaya vraagt de burgemeester – indien de demonstratie toch doorgang mag vinden – welke veiligheidsmaatregelen er precies genomen zullen worden nu de bewoners van de Fruitweg en omgeving - waar de As Soennah-moskee gevestigd is - hun angst hebben kenbaar gemaakt.


Foto: Digitaal Dagblad