Jan Pietersz. Coenstraat krijgt snellaadstation

mainImage
Jan Pietersz. Coenstraat krijgt snellaadstation

Deze week is Fastned begonnen met de bouw van een snellaadstation in de Jan Pietersz. Coenstraat in Bezuidenhout. Het station komt aan de even zijde, bij de kruising met de Prinses Beatrixlaan. De werkzaamheden duren naar verwachting tot half maart. Voor de bouw van het station worden twaalf bomen verplant. Daarvan gaan er vier tijdelijk naar de Stadskwekerij; de andere acht krijgen een nieuwe plek in het stadsdeel.

De bouw zorgt volgens de gemeente Den Haag voor enige overlast. Voor de overkapping van het station worden enkele palen geheid. Dit duurt naar verwachting een halve dag. Om de overlast van bouwverkeer te beperken, gebeurt het laden en lossen van materiaal buiten de spitsuren.

Voor de bereikbaarheid van en de veiligheid rond het snellaadstation wordt de weg aangepast: fietsstroken worden aangelegd; de inrit van de parkeergarage wordt naar de kantoren verplaatst en de kruising François Valentijnstraat-Daendelstraat-Jan Pietersz. Coenstraat aangepast: de kruising wordt verhoogd en er komt een aanduiding van een 30 km-zone. Deze aanpassingen gebeuren na de oplevering van het snellaadstation. Het tijdstip van uitvoering is nog niet bekend.

(het eerste Fastned-laadstation in Den Haag: aan de Leidsestraatweg vlakbij de kruising met de Benoordenhoutseweg; foto: Fastned)


| Foto: Digitaal Dagblad