Jodenhaat bij Nida en Partij Arnoud?

mainImage
Jodenhaat bij Nida en Partij Arnoud?

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten alsnog een onderzoek te zullen instellen naar antisemitische leuzen die in juli 2017 zijn gehoord tijdens een pro-Palestijnse demonstratie voor het Centraal Station in Rotterdam, waaraan volgens Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf de door de islam geïnspireerde politieke partij Nida en de Haagse moslimorganisatie Partij van de Eenheid van Arnoud van Doorn zich schuldig hebben gemaakt.

Het OM heeft hiertoe besloten naar aanleiding van vragen van Leefbaar Rotterdam. ‘’In Rotterdam is geen plek voor Jodenhaat’’, zegt Hoogwerf tegen WNL. ‘’Er is Khaybar, Khaybar geroepen, oftewel Dood aan alle Joden.’’ Hoogwerf vindt dat daarmee alle grenzen zijn overschreden en dat de eenheid ver te zoeken is. Ze vraagt of iedereen slaapt?

Het onderzoek noemt ze stap één. Stap twee moet zijn dat de partijtop van Nida en de Partij van de Eenheid hierover excuses aanbieden en ‘’hun achterban toespreken.’’

In Rotterdam heeft raadslid Tanya Hoogwerf een studie gemaakt van het opkomende salafisme in Nederland en in Rotterdam in het bijzonder en er ontgaat haar geen speech van een haatimam. Vorige week kwam ze opnieuw in aanvaring met burgemeester Aboutaleb na een debat over twee Rotterdamse topambtenaren, die volgens haar te dicht tegen het salafisme aanschurkten. Ze herhaalde hun namen, die eerder in De Telegraaf waren genoemd.

''Als het nu eens geen moslims waren geweest'', vroeg de oud-Hagenaar Aboutaleb. En toen waren de poppen aan het dansen in het stadhuis in Rotterdam. Binnen vijf minuten nam de burgemeester zijn woorden terug.


| Foto: Digitaal Dagblad