Kinderen met eigen auto naar OK in Bronovo

mainImage
Kinderen met eigen auto naar OK in Bronovo

Vanaf vandaag kunnen zieke kinderen in HMC Bronovo zelf met de auto naar behandelingen rijden. Dankzij een gift van de stichting DaDa beschikt HMC nu over drie autootjes die kinderen helpen meer ontspannen een behandeling te ondergaan. Tessa Sevink, pedagogisch medewerker: “Door letterlijk zelf achter het stuur te zitten, geven we de kinderen controle over hun behandeling en dat zorgt voor minder spanning. Wij zijn dan ook superblij met deze gift van DaDa.”

Volgens Tessa Sevink is een verblijf in het ziekenhuis ingrijpend voor een kind en ouders. “Ons doel is om dat verblijf zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Dankzij deze gift kunnen we stress nog meer reduceren en afleiding bieden als een kind bijvoorbeeld naar de operatiekamer moet, of naar de afdeling radiologie voor een foto of scan.”

De eerste kinderen die bij de uitreiking aanwezig waren, reden binnen no time zelf een proefrit door de gangen van het ziekenhuis. “Aan de veiligheid is uiteraard ook gedacht,” aldus Sevink. “Een verpleegkundige of pedagogisch medewerker met afstandsbediening kan elk moment ingrijpen en zorgt zo dat de tocht zonder botsing verloopt.”

(foto: HMC Bronovo)


| Foto: Digitaal Dagblad