Dagblad070 | Kinderen vieren feest aan de ontbijttafel

Kinderen vieren feest aan de ontbijttafel

mainImage
Kinderen vieren feest aan de ontbijttafel

De wethouders Kavita Parbhudayal (Jeugd en Zorg) en Rachid Guernaoui, (Financiën, Integratie en Stadsdelen) en zo’n 30 leden van de Eerste en Tweede Kamer hebben vandaag samen met 25 Haagse basisschoolleerlingen ontbeten in het Haagse stadhuis. Het ontbijt werd gehouden in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, dat zijn 16e editie viert. De deelnemers schoven om 8.30 uur samen aan de ontbijttafel en maakten kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. Aan tafel met de kamerleden lieten ze zien dat ontbijten ‘Een feestje voor iedereen!’, het thema van het Nationaal Schoolontbijt.

Wethouder Kavita Parbhudayal: “Elk kind heeft recht op gezonde voeding, water, kleding en onderdak. Gezonde voeding draagt bij aan betere schoolprestaties en een gezonde leefstijl. Als wethouder zorg en jeugd vind ik het daarom belangrijk dat kinderen altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben en daar hoort een gezond ontbijt bij." Na afloop van het ontbijt kregen de kinderen een broodtrommel mee naar huis. “Ik wil niet alleen dat ze gezond ontbijten, maar ik wil het gezond eten op school ook stimuleren."

Meer dan een half miljoen kinderen van ongeveer 2.500 basisscholen gaan van 5 tot en met 9 november gezond ontbijten op school. Kinderen leren tijdens de ontbijtweek alles over de beste start van de dag. Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren ook alles over een gezonde start van de dag. Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Een van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de hele klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt.


Foto: Digitaal Dagblad