Kluizenkast voor 24/7 geneesmiddelen in Haga

mainImage
Kluizenkast voor 24/7 geneesmiddelen in Haga

De HagaApotheek heeft er een extra service bij: de kluizenkast. Patiënten en medewerkers kunnen voortaan 24 uur per dag, 7 dagen per week, geneesmiddelen (gekoeld en niet gekoeld) ophalen. Een nummertje trekken is niet meer nodig.
"We starten deze service voorlopig alleen voor patiënten van de afdelingen Fertiliteit en MDL. Het is de bedoeling de service in de toekomst uit te breiden naar meerdere afdelingen", aldus Maarten Ploeger, beheerder van de HagaApotheek.

Patiënten met een herhaalrecept waar geen bijbetaling aan verbonden is, kunnen ook van de kluisjes gebruikmaken. "Een herhaalrecept heeft weinig toelichting meer nodig, want de patiënt kent de werking en het gebruik van deze medicijnen. Voorwaarde is wel dat je als patiënt ingeschreven staat bij de HagaApotheek", aldus Ploeger.

Patiënten van de afdelingen Fertiliteit en MDL kunnen aan hun behandelend arts in het ziekenhuis aangeven dat zij hun medicijnen in de kluis willen ophalen. De arts noteert het mobiele telefoonnummer en de woorden 'ophalen kluis' op het herhalingsrecept en stuurt het door naar de HagaApotheek. Terwijl de apotheek de medicijnen in orde maakt, kan de patiënt wachten in de espressobar, in restaurant HagaPlaza of op een van de banken in de lichtstraat. De patiënt krijgt binnen een halfuur een sms met een haalcode om de medicijnen uit de kluis op te halen.


Foto: Digitaal Dagblad