Kunstwerk: Ode aan het Varken naar Den Haag

mainImage
Kunstwerk: Ode aan het Varken naar Den Haag

Op 13 december komt het imposante kunstwerk Ode aan het Varken naar Den Haag. Pal voor het Binnenhof prijkt dit beeld als symbool voor het Europees burgerinitiatief Stop de Kooien tegen het gebruik van kooien in de Europese vee-industrie. Actrice Miryanna van Reeden en zangeres Jennifer Ewbank onthullen om 13.00 uur het beeld.
Het kunstwerk Ode aan het Varken is gemaakt door beeldend kunstenaar Jantien Mook. Het beeld is van metaal en is 7 meter lang en 4 meter hoog. Het verbeeldt een varken dat de vrijheid in springt. Onder het beeld staat een bankje, zodat het varken als het ware over je heen springt. Compassion in World Farming, Varkens in Nood, Partij voor de Dieren en World Animal Protection hebben de sculptuur mede mogelijk gemaakt. Ode aan het Varken blijft tot 7 januari in Den Haag.

Het burgerinitiatief Stop de kooien is een van de grootste dierenwelzijnscampagnes ooit. Meer dan 140 Europese organisaties doen mee aan het burgerinitiatief, dat van 11 september 2018 tot 11 september 2019 loopt. Nog altijd worden 360 miljoen dieren in de Europese vee-industrie in kooien gehouden


| Foto: Digitaal Dagblad